Tips & tricks: Kako prepoznati kuhinju vrhunske izrade?

Kako prepoznati kuhinju vrhunske izrade

Nova kuhinja je veliki novčani izdatak i važno je znati kako odabrati kuhinju koja će trajati i poboljšati vam kvalitetu života. Zatrpavaju vas letci i prospekti, no ni jedna od tih kuhinja ne odgovara vašim željama i potrebama?
Uz nekoliko korisnih smjernica iz tipkovnice našeg stolara i dizajnerice nema brige, vrhunska kuhinja iz snova samo čeka izradu!

Dizajn po mjeri vašeg životnog prostora 

Kuhinja po mjeri iz naše radionice
Kuhinja po mjeri iz naše radionice

Kuhinja kvalitetne izrade započinje profesionalnim dizajnom osmišljenim upravo za vaš prostor. Time na kraju dobivate kuhinju koja je potpuno jedinstvena i dizajnirana da odgovara vašim potrebama. Dizajn po mjeri osigurava kuhinju koja savršeno odgovara i iskorištava prostor. U takvoj kuhinji postoji mogućnost uvođenja inovativnih rješenja koja ne možete pronaći u klasičnim kuhinjama iz salona. Kuhinja po mjeri imat će atraktivan izgled, odisat će elegancijom i već pri prvom pogledu jasna nam je količina pozornosti koja je u planiranju bila posvećena svakom elementu: od kuhinjskih ploča, fronti i ormarića do položaja rasvjete. Pri rasporedu kuhinjskih aparata naglasak je stavljen na praktičnost s pažljivo postavljenim i lako dostupnim štednjakom, sudoperom, perilicom i hladnjakom, dobro smještenim kuhinjskim otokom uz što više radnih površina za pripremu hrane, jelo i opuštanje uz čašu vina. Dobro zvuči, zar ne?

Materijali visoke kvalitete 

Kvaliteta kuhinje otkriva se u njenim detaljima
Kvaliteta kuhinje otkriva se u njenim detaljima

Kuhinje masovne proizvodnje atraktivne su zbog nižih cijena, ali često nisu napravljene da budu dugotrajne. Kvalitetna kuhinja sastavljena je od otpornih i izdržljivih materijala što se vidi u dugotrajnom korištenju. Izvrstan pokazatelj ukupne kvalitete su kuhinjski ormarići. U idealnom slučaju oni su sastavljeni od debele šperploče s pojačanjima za maksimalnu čvrstoću. Ormarići koji nisu izrađeni po standardu kvalitete predstavljaju opasnost u kuhinji, pod težinom posuđa i teglica nekvalitetni ormarići se mogu saviti ili čak ispasti iz zida! Također vrlo bitna stavka u izradi kvalitetne kuhinje je i okov koji se ugrađuje u kuhinjske elemente. Upravo okov nam omogućava da svi kuhinjski elementi svakodnevno budu u uporabnoj funkciji kroz neprestano otvaranje i zatvaranje kuhinjskih ladica i ormarića i zato  u vašu kuhinju po mjeri potrebno je ugraditi okov vrhunske kvalitete odnosno okov renomiranih proizvođača tj. “okov s potpisom” kako bi kuhinja imala što dugotrajniju uporabnu vrijednost .  Nijedna površina ne smije nakon kratke uporabe pokazivati znakove ljuštenja ili grebanja, a sjaj mora ostati postojan, što je iznimno važno iz estetske, ali i higijenske perspektive jer ogrebotine i udubljenja mogu zadržavati bakterije, a to ne želimo u prostoru gdje kuhamo za one koje volimo.

Kuhinje po mjeri Stanca
Kuhinja po mjeri Stanca

Što je vaša kuhinja kvalitetnija, to će dulje trajati, a vi ćete se osjećati ugodnije i zadovoljnije što više vremena budete provodili u svojoj kuhinji po vašoj mjeri.

Želite li znati još više o kvalitetnim kuhinjama po mjeri ili saznati kako kuhinju iz snova pretvoriti u stvarnost, obratite se nama u Stanci.

Kuhinja po mjeri Stanca

Podijeli članak

Odgovori