Što je Rauvisio Crystal i zašto bi Vam ga preporučili?

Danas, prilikom odabira materijala od kojega želimo da nam namještaj po mjeri bude izrađen, imamo veliki raspon  materijala od onih tehnološki manje zahtjevnih do onih koji su današnjom tehnologijom dovedeni skoro do savršenih. Jedan od tih „savršenih“ ubraja se i Rauvisio Crystal.

Cijene i popusti “po mjeri”

Krenimo od samog početka.
Matematika je vrlo egzaktna znanost. Tu su dva i dva uvijek četiri!
Vodeći se tom logikom kod formiranja konačne cijene, naša je računica na tržištu uvijek prilično realna i zbroj je cijene odabranog materijala i vremena utrošenog u izradu. Sve je transparentno, jasno i glasno.

Lebdeći namještaj

Lebdeći namještaj ipak baš ne lebdi ali nemaju nožice pa je dojam jednak, svima nama i to je dovoljno. Dakle obješeni su na zid kao slike. Da li je to dovoljno čvrsto? Hoće li pasti? Kakav zid treba biti?
Razloga za brigu nema, u velikoj većini slučajeva na zid možemo postaviti što želimo. Za početak, susreli smo se sa nebrojeno mnogo kuhinja koje sve imaju gornje ( viseće ) elemente. 

Leđa na ugradbenome ormaru, da ili ne?

Odgovor je svakako NE! Ugradbenom ormaru ne trebaju leđa. Njegov naziv “ugradbeni” nam već dovoljno govori. On koristi arhitekturu prostorije tj. njezin strop, pod i zidove da bi mogao ispunjavati svoju zadaću.
Pojednostavljeno rečeno ugradbeni ormar koristi zid, pod i strop prostorije i tvori cjelinu.
Zgodno i jednostavno zar ne?

Kuhinja bez ručkica 2. dio

U prošlome članku smo demistifiscirali kuhinju bez ručkica. Dakle ista je u potpunosti tehnički izvediva bez ustupaka prema ergonomiji tijekom korištenja. Ovdje opisujemo jedan također popularan način koji se popularno naziva “frezani J kanali. U osnovi sve je vrlo jednostavno, na vrhu fronte se napravi kanal J presjeka koji služi umjesto ručke.

Kuhinje do stropa

Vrlo često imamo zahtijeve za izvedbom da kuhinjski elementi idu skroz do stropa. Obzirom da visine prostorija nisu standardizirane u ovom slučaju izraz “kuhinja po mjeri” dobija na punom značenju te riječi. Takvi projekti nisu tehnički zahtijevni za izvesti ih, no ipak postoje neka ograničenja na koja možemo naići prilikom same izvedbe. Najveći problem su vrlo često stropovi koji nisu savršeno vodoravni. 

Kuhinja bez ručkica 1. dio

Dali je moguće? Svakako da je izvedivo i to na više načina. Postoje razni sustavi ( ili trikovi ) koji nam omogućuju izbjegavanje klasičnih ručkica. U ovome članku objasniti ćemo jedan od najpopularnijih načina a smatramo da je ovo za korištenje najpraktičnija izvedba. GOLA profili su ključna riječ. Gola je trgovački naziv aluminijskih profila koje koristimo u ovome sustavu.