Kuhinje bez ručkica 2. dio

Kuhinja po mjeri bez ručkica - 2. dio

U prošlome članku smo demistifiscirali kuhinju bez ručkica. Dakle ista je u potpunosti tehnički izvediva bez ustupaka prema ergonomiji tijekom korištenja. Ovdje opisujemo jedan također popularan način koji se popularno naziva “frezani J kanal”. U osnovi sve je vrlo jednostavno, na vrhu fronte se napravi kanal J presjeka koji služi umjesto ručke. Jednostavno se u kanal stave vršci pristiju i otvaramo željenu frontu.

I ovdje postoje neka ograničenja na koja moramo pripaziti. Kanal se radi na sirovome materijalu koji se naknadno lakira u željenu boju. Nažalost ovakav tip J kanala nije izvediv na unaprijed oplemenjenim materijalima kao npr oplemenjeni iverali, acryl na mdf-u i slično.
Estetski ovakav tip fronti izgleda vrlo skladno jer je zračnost među frontama minimalna tj ista je kao i na ostalome namještaju sa klasičnim ručkama.

Mane ili ograničenja? Postoje naravno! Kanal koji se zahvaća prstima nije naročito dubok, kod izuzetno velikih fronti dolazi do nešto težega otvaranja. Ovako nešto se posebno primjećuje kod velikih ladica. Posebno treba obratiti pažnju na perilice posuđa. Sila ili nazovimo ga “klik” za otvaranje perilice nije kod svih isti. Kod nekih treba puno jača sila za otvoriti ju, svakako je preporučljivo izabrati onu “mekšu”.
Dugi nokti također mogu predstavljati problem prilikom uporabe.

Podijeli članak

Odgovori