Kuhinje bez ručkica 1. dio

Stanca, Rijeka - kuhinje bez ručkica

Kuhinje bez ručkica! Dali je moguće? Svakako da je izvedivo i to na više načina. Postoje razni sustavi (ili trikovi) koji nam omogućuju izbjegavanje klasičnih ručkica. U ovome članku objasniti ćemo jedan od najpopularnijih načina a smatramo da je ovo za korištenje najpraktičnija izvedba.

GOLA profili su ključna riječ. Gola je trgovački naziv aluminijskih profila koje koristimo u ovome sustavu. Pojednostavljeno rečeno “Gola” je isto što i “Kalodont”. Nismo baš sigurni postoji li točan naziv ovih profila no mnogi ih zovu “C i J” profili iz razloga što su u presjeku slični na c i j slova.

Kao što slika prikazuje radi se o horizontalnim ili vertikalnim profilima koji su ugrađeni u korpus kuhinje. Fronte se projektiraju sa razmakom među njima, razmak služi da bi frontu mogli zahvatiti prstima i otvoriti je.

Moguće su razne površinske obrade ovih profila kao mat ili sjaj a mogu biti dodatno plastificirani u neku boju prema RAL ton karti.

Prednost ovakvoga sustava je da fronte mogu biti izrađene od bilo kojega materijala i tu nema nikakvih ograničenja.

Ono što morate imati na umu kod ovakvoga sustava otvaranja je minimalna visina kuhinje. Naravno ovo upozorenje vrijedi jedino ako imate perilicu posuđa (a tko je nema). Dakle visina perilice 82cm + 6cm alu profil + radna ploča. Sa uobičajenim laminatnim radnim pločama dobijate 92cm visinu.

Podijeli članak

Odgovori