Kuhinje do stropa

Stanca, Rijeka - kuhinje do stropa

Vrlo često imamo zahtijeve za izvedbom “kuhinje do stropa”. Obzirom da visine prostorija nisu standardizirane u ovom slučaju izraz “kuhinja po mjeri” dobija na punom značenju te riječi.

Takvi projekti nisu tehnički zahtijevni za izvesti ih, no ipak postoje neka ograničenja na koja možemo naići prilikom same izvedbe. Najveći problem su vrlo često stropovi koji nisu savršeno vodoravni. Takvi stropovi ne utječu na čvrstoću ili kvalitetu izvedbe ali mogu predstavljati probleme estetske prirode. Na fotografiji su tri primjera takvih kuhinja po mjeri gdje su se pojavile lakse nepravilnosti na stropu. Crvenom bojom označene su nepravilnosti stropa. Na ova tri primjera se vrlo jasno vide nepravilnosti stropa i nejednaki “zrakovi” koji se radi toga pojavljuju.

Naravno kada su kuhinjski elementi niži tada takve nesavršenosti ne dolaze do izražaja. Problemi nastaju kada želimo da elementi izgledaju “zaljepljeni za strop”. Nažalost praksa je pokazala da su stropovi vrlo često neravni, kosi ili sa nekom drugom nesavršenošću nego oni koji su idealni. Nepravilnosti stropa se vrlo lako utvrđuju prilikom mjerenja prostora u koji treba smjestiti buduću kuhinju po mjeri.

Zaključak je vrlo jednostavan. Svakako Vam možemo izvesti kuhinju po mjeri sa elementima koji idu skroz do stropa. Treba imati na umu da možda sve neće biti idealno kao što je zamišljeno na papiru ili 3D vizualizaciji.

Podijeli članak

Odgovori