Leđa (i još neke sitnice) na ugradbenom ormaru, da ili ne?

Ugradbeni ormar - Stanca, Rijeka

Odgovor je svakako NE! Ugradbenom ormaru ne trebaju leđa. Njegov naziv “ugradbeni” nam već dovoljno govori. On koristi arhitekturu prostorije tj. njezin strop, pod i zidove da bi mogao ispunjavati svoju zadaću.

Pojednostavljeno rečeno ugradbeni ormar  koristi zid, pod i strop prostorije i tvori cjelinu.

Zgodno i jednostavno zar ne?

U prilog tvrdnjama iznesenim u uvodu dajemo Vam obrazloženje u nastavku.

STROP – Ne postoji niti jedan razlog da Vam napravimo strop ormara i k tome Vam ga i naplatimo. Na kraju da bi baš ako inzistirate i postavili strop trebali bi korpuse samoga ormara podignuti do visine stropa. U svakom slučaju ugradnja stropa je bezpotrebno trošenje Vašega novca.

LEĐA – Leđa na ugradbenome ormaru su ostavština običnoga ormara kakve su imali vaši roditelji ili baka i djed. Vaša odjeća se neće zaprljati za zid jer “kreč” koji je puštao bijele tragove smo napustili prije 50-ak godina. Također uvijek će ostati neka zračnost između zida i leđa. Takvi mali zrakoprazni prostori su izvrsni za stvaranje pljesni ili kao stanište za male mravce, paukove i sl….

Ne zaboravite da ugradbeni ormar postaje arhitektonski dio prostora i da ga nije moguće “malo pomaknuti” da bi malo počistili iza njega.

Kada nemate leđa, pod i plafon tj. kompletna prostorija ostaje i dalje pod Vašom kontrolom. A i jeftinije ste platili u konačnici funkcionalniji proizvod nego da ima već toliko spomenuta leđa, pod i strop.

Podijeli članak

Odgovori