Pametno uređenje malog stana

Pametno uređenje malog stana

Uređenje malog stana pravi je kreativni i funkcionalni izazov.

Teško je naći nekoga tko se neće složiti s izjavom „fali mjesta u stanu“. Uvijek nam nedostaje barem još jedna soba, ili pak prostranije blagovanje i kuhinja, više skladišnog prostora, kutak za čitanje ili mjesto na kojem bismo imali kućni ured u ovo doba rada od doma. Mali stan – učinite prostranim pomoću lebdećeg namještaja i ugradbenih ormara.

Jednostavno, svatko bi mogao reći da mu nedostaje poneki kvadrat u interijeru da ostvari sve svoje potrebe i učini svoj dom maksimalno funkcionalnim i ugodnim prostorom. No, pametnim rješenjima i iskorištavanjem potencijala prostora uz namještaj po mjeri i lebdeći namještaj možemo izvući maksimum od nešto skromnije kvadrature.

uredenje malog stana kuhinja

Za uređenje malog stana odaberite ključne komade koji su vam nužni u prostoru, investirajte u kvalitetu i namještaj po mjeri. Birajte pametna i multifunkcionalna, skrivena skladišna rješenja, lebdeće zidne elemente, vizualno nemasivan namještaj svijetlih boja, a boju unesite detaljima.

Birajte “lebdeće” elemente. Svaki komad namještaja koji je odignut od poda može učiniti vaš dom većim. Bilo da je riječ o komodi, ormaru ili kupaonskim ormarićima. Lebdeći namještaj, ipak baš ne “lebdi”. No zbog vizualne varke i nepostojanja klasičnih nožica odaje se dojam lebdenja. Takav namještaj obješen je na zid kao slike.

uredenje malog stana blagovaona

Ako vas brine:  je li  to dovoljno čvrsto? Hoće li pasti? Kakav zid treba biti? Na sva pitanja uvijek se nađe i adekvatan odgovor pa mjesta za brigu nema  jer u velikoj većini slučajeva na zid možemo postaviti što želimo.  Za početak, susreli smo se sa nebrojeno mnogo kuhinja koje sve imaju gornje (viseće) elemente. U njima se nalaze samo teške stvari kao čaše, tanjuri, keramičke zdjele. I svi oni čvrsto stoje, ne padaju i u svakodnevnoj su uporabi dugi niz godina.

Naravno postoje i neka ograničenja kad su u pitanju tzv. knauf zidovi (ali i za njih postoji rješenje) na koje bi, ukoliko se namjerava ugraditi lebdeći namještaj na zid od knaufa,   trebalo prije gradnje takvih zidova u njih ugraditi ojačanja.

uredenje malog stana kupaonski namjestaj

Kad govorimo o praktičnosti malih stanova,  glavni problem često je nedostatak prostora za odlaganje i spremišta o kojima rijetko kad razmišljamo. No rješenje je jednostavno, ugradbeni ormari po mjeri. Viseći ugradbeni ormari koji se instaliraju u zid  te omogućuju neometano čišćenje poda izvrsna su opcija. Koju god varijantu ugradbenog ormara odaberete sami određujete raspored ormara, gdje će biti smještene ladice, broj polica, hoćete dodati košaru, police na izvlačenje, nosač za hlače, koliko vješalica želite, itd… 

Uređenje malog stana sa Stancom

U svakom slučaju ukoliko želite “lebdeći namještaj” i ugradbene ormare po mjeri sigurno da nema razloga da si ga ne priuštite. Ako želite da vam na zidu visi kupaonski ormar, garderobni ormar, kuhinja…. moguće je! Pametno uređenje malog stana svakako uključuje namještaj po mjeri, a za sve savjete i izradu tu smo mi u Stanci!

Podijeli članak

Odgovori